Gość Indorek Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 Hej mam pyatnie do \"starych\" wyjadaczy w Max\'e ;) Czy jest możliwość przeniesienia informacji o świetle zmierzonym swiatłomierzem do sceny 3D ?? Wiecie robie sobie coś w atelier używam konkretnego świała itp. jak te parametry które ustawiam w tych lampach ma odwzorowanie w MAx\'e. Sorki że zakręciłem ale mam nadzieje że dojdziecie do tego o co mi chodzi ;) Pozdrawiam
Gość Indorek Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 sorki za styliostyke ale coś się zaplatałem ;)
MareG Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 Jesli bys to okreslil w luxach czy kandelach to moglbys zasymulowac taki efekt uzywajac MAXowego Radiosity z odpowiednio zdefiniowanym oswietleniem fotometrycznym. Niestety pozostale maxowe renderery uzywajace GI wg metody Monte Carlo nie oferuja takich zaawansowanych mozliwosci. Generalnie taka mozliwac daje wylacznie algorytm Radiosity. pozdr Marek
Gość Indorek Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 sorki ale co oznaczają słowa cytat \"luxach czy kandelach\" bo nie mam pojecia :( Pewnie teraz się śmiejecie ze mnie, ale cóz wolę się spytać niż powiedzieć iż rozumiem ;) Pozdrawiam
crys Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 to oznacza , ze czasteczek swiatla (fotonow) nie miarzy sie w C° ->Celsjuszach, czy Kelwinach...........ìØt> googleEtòÿëîà [yes]
Gość Indorek Napisano 14 Czerwiec 2003 Napisano 14 Czerwiec 2003 crys dzieki za częściowe wyjaśnienie ;)
Arnet Napisano 14 Czerwiec 2003 Napisano 14 Czerwiec 2003 Originally posted by Indorek sorki ale co oznaczają słowa cytat \"luxach czy kandelach\" bo nie mam pojecia :( Pozdrawiam stary.. to jak Ty robisz te pomiary natezenia swiatla jezeli tego nie wiesz?!?...jak wyskakuja na aparaturze do pomiaru jakies cyferki to jak Ty je w takim badz razie interpretujesz?!? a pozatym to [piwo] na rozluznienie
Gość Indorek Napisano 14 Czerwiec 2003 Napisano 14 Czerwiec 2003 Arnet jakoś w ciemno je tam interpretuję ;) nawet wychodzi mi to - żart ma się rozumieć.
Rekomendowane odpowiedzi