smart Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 Witka Wie ktoś może: Jak połączyć warstwy bez utraty efektu jaki daje tryb multiply w Photoshop CS? Problem w tym że mam szkic zeskanowany i robiąc na nim prace, kolorując go na innych warstwach pod spodem daje go w trybie multiply(mnożenie).Po prostu chciałbym zachować efekt usunięcia białego tła. czy jest to możliwe?:)
Drakula Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 ja zawsze daje na powstalej warstwie (z tych kilku co laczysz) multiply i przewaznie jest gites. Jak nie, to zostawiam to tak jak jest i rysuje na nowej warstwie. Z tego co pamietam to jakos mozna polaczyc te warstwy w tak jakby katalogu... chyba w "create set", albo cos takiego... dokladnego rozwiazania na Twoja przypadlosc nei znam :P
maras Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 sprawdziłem to właśnie w cs2 i tam problemu nie widać, połączone warstwy wyglądają tak samo jak przed połączeniem, ale możę ja nie kumam o co chodzi i w czym innym jest problem.
Shido Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 nie wiem czy o to chodzi.. wylaczasz widocznosc warstw ktorych nie chcesz scalic, a nastepnie z zakladki Layers wybierasz Merge Visible... a jak nie o to biega to moze wyjasnij dokladniej :>
Drakula Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 zapakuj to wszystko do jednego seta - w secie mozesz ustawiac przezroczystosc calego katalogu (wszystkich warstw) i miejsca sajmuje w tablece tyle co warstwa :P
Plastique Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 można zaznaczyc warstwy przeznaczone do splaszczenia z shiftem, potem prawym merge layers i tryb mieszania nie znika
Drakula Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 mozesz to dokladniej opisac? bo jakos nie widze dokladnie gdzie, co i jak o_O
smart Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Napisano 23 Lipiec 2005 dzieki za porady:) Odd podał mi link do tutoriala w którym opisano jak z czrnobiałego rysunku zrobić tylko czarny przezroczysty: http://eyewoo.com/display.ezb.php?mnElm=24&which=2&direc=ezb.tutorials&noInit=0&u=6&sub=ezb.tutorials/tut_08/content.html&title=unused
Rekomendowane odpowiedzi