Napisano 26 Lipiec 200519 l Wiem, że od Was dowiem się najszybciej. Szukam plugin'u który pozwoli mi edytować/tworzyć pliki z rozszerzeniem mas. Są to pliki z gier (w tym konkretnym przypadku z F1 2001 firmy EA Games). Było to tak. Ściągnąłem sobie z sieci kilka torów (część miała w reklamach na torze logo 3D max sądzę zatem, że powstały w 3d maxie) - i tak sobie myślę, komuś się chciało "zbudować" nowy tor, mnie też się chce, ten ktoś wiedział jak i miał czym, ja nie mam czym - i stąd moje pytanie. Czy ktoś z Was ma/miał plugin do maxa, dzięki któremu można edytować w/w pliki, czy ktoś z Was już z czyms takim pracował ?? Proszę tylko o wskazanie drogi - z resztą sobie poradzę.
Napisano 26 Lipiec 200519 l Mam go, również w wersji 2001. Ale oba pozwalają tylko na przeglądanie plików *.mas, na selektywne usuwanie i dodawanie, np.: bitmap. Edytor ten pozwala tylko podejrzeć co jest w środku ale nie daje możliwości edycji, zmian. Mogę podmienić np.: banery reklamowe na torze (bo to *.bmp), ale samego toru już nie (pliki *.mts). Mogę zmienić kolorystykę bolidów F1, napisy, reklamy ale samego ich kształtu już nie (znowu pliki *.mts). Pisząc o plugin'ie miałem na myśli taki, który umożliwi mi podgląd i edycję w maxie modeli torów i/lub pojazdów albo możliwość konwersji do formatu *.mts (części składowe plików *.mas). Niemniej dziękuję za odpowiedź.
Napisano 26 Listopad 200717 l Witaj.mam grę rfactor i chciał bym tylko zmienić kolor bolidów w pliku mas,jeśli jest taka możliwość to jakim programem i w jaki sposób?