San Andreas Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Mam do was prosbe, czy ktoś moglby mi na pewien prosty obiekt (na zalaczonym obrazku) rzucić texturke,obojetnie jaką? Niby wiem wszystko co i jak zrobić...ale nie wychodzi mi...pieprzy mi sie troche ze wszystkim i nie moge sobie poradzic... Obiekt jest bardzo prosty - jest to mała szeroka rurka, i ona jest pod linkiem ktory podaje. Sciagnijcie prosze tą rurke (to tylko 55 kb, ale nie róbcie jej od nowa bo chodzi mi wlasnie o tą), dajcie na tą rurke mapowanie cylindryczne (teraz nawet tego nie moge rzucić) i wrzućcie jakąś texturke - zdjecie czy coś...obojetnie...tylko tak zeby cala texturka byla mniej wiecej rozciagnieta na caly obiekt. tutaj link (plik zatytuwany jest 'tuba.mb'): http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=2JI25ZW21ZKHY1FG12WB837PWL jesli moglibyscie to zrobić to przeslijcie jakis obrazek ... Bardzo bylbym wdzieczny za pomoc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Zrobilem dla ciebie video tutorial mam nadzieje ze ci pomoze. http://www.maxdigital.pl/mapping_tutorial.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Andreas Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 nie nie nie i jeszcze raz nie ..... jesli to ty zrobiles ten tutorial to dzieki bardzo za fatyge.... ale niestety to nic nie pomoglo.. to co bylo na tym filmiku to ja mniej wiecej wiem wszystko co i jak.... Ale sprobuj otexturować tą rure którą zapodałem w linku....jak to zrobisz to bede calował po nogach...:> Bo zerknij na ten obrazek....jesli ja nadaje tej rurze texturke...i daje cylindrical mapping.... to i tak ta textura jest jakos hiper rozciągnięta.... i ch...wie co tu zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Faktycznie twoja rura ma w gleboki powazaniu to co chce z nia zrobic :) proponuje utworzyc nowy poly cylinder zmienic w atrybutach subdivisions height na 1 i wykasowac face aby byl przeswit jesli go chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Andreas Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Rascal...podalbys jakis nr gg do siebie:>? jesli nie mialbys nic przeciwko to podpytalbym sie pare rzeczy ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 Numer powinien byc w twoich prywatnych wiadomosciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 To ja może taki mały offtopic: Rascal, czym zrobiłes videotuta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 Video tuta zrobilem za pomoca Camtasia Studio... chyba nie ma nic lepszego w tej kwesti. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Dzięki Rascal. Coś mi się wydaje, że kiedyś się bawiłem tym progsem, ale pamiętam tylko że ciął mi solidnie kompa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi