araneus Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Mam pytanie dotyczace rolki myszki. A wlasciwie przycisku pod nia. Normalnie dziala to jak "lapka", sluzy do przesuwania kadru. Ale kiedy rysuje np spline albo cokolwiek innego i probuje w trakcie przesunac kadr (przy pomocy przycisku po rolka), rysowanie splinu zostaje zakonczone. Czy mozna to jakos zmienic? ewentualnie jak szybko i sprawnie przesuwac kadr bez przerywania edycji albo rysowania. Niby pierdolka ale bardzo by mi ulatwila prace z 3ds maxem.
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 powieksz jeden viewport na max i jedz splineami ... jak skonczysz to sobie je spokojnie poustyawiaj jak chcesz :)
Marcin Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 podczas rysowania splina mozesz przesuwac widok przez wcisniecie i przytrzymanie przycisku "i"
araneus Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 @qba - tak wlasnie robilem do tej pory ale czasami to nie wystarcza. @Marcin - wielkie dzieki. wlasnie o to mi chodzilo. Mala rzecz a cieszy ;)
Rekomendowane odpowiedzi