Napisano 18 Czerwiec 200321 l Mam prosbe... potrzebuje artykuly, porady, tipsy itp. na temat optymalizacji ustawien silnika renderujacego (fR) dla animacji w scenach o duzej losci face\'ow (okolo 2mln). I nie chodzi mi tu o zmniejszanie iloasci face\'ow, ale o same ustawienie parametrow. Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny. [piwo]
Napisano 18 Czerwiec 200321 l Ciezka sprawa tak w kilku zdaniach strescic optymalne ustawienia, po za tym co to za rodzaj sceny (malo szczegolow ? czy moze duzo) jak mozesz to daj zrzut tej sceny ze zwyklego rendera to cos pokombinujemy...[hmmm] A jezeli chociaz troche kumasz angielski to odwiedz ruska :D stronke, gdzie znajdziesz manuala do fR. Oto adres http://213.33.253.66/fr/index.html
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Autor ogolnie to problem z optymalizacja wpadl mi do glowy przy probie zanimowania powierzchni morza (ok 1mln face\'ow). rowumiem, ze to to problem dosyc gleboki stad proba o jakies artykuly na ten temat. ale widze ze burzy mozgów nie wywołał hiehie... a manual fR\'a, o ktorym mowisz c00pa to moja podstawowa lektura juz od dawna, i zniego jedynie wynika, ze to dobor parametrow MSP oraz parametry Curve Balance... wskakzuje mozliwie realna optymalizaje... ale szzerze mowia brak mi czasu na experymenty. w razie jakby kogoś jeszcze oswiecilo niech cosik napisze [piwo][piwo]