Gość obo Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 Czy wie ktoś może jak zrobić efekt miecza świetlnego w Lightwave??? Próbowałem ale marnie mi to wychodzi ;)
Gość Seraph Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 ello ponownie - bardzo łatwo zrobić miecz świetlny, wystarczy zrobić model miecza a dla części "świecącej" przyporządkować parametr "glow" (surface editor -> glow intensity oraz scene -> effects -> image process -> enable glow i glow radius / intensity) proste jak kilometr drutu w kieszeni, wystarczy popróbować suwakami. Nie wiem natomiast jak współpracuje z innymi rendererami niż stndardowy pozdr Seraph
zvirek Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 hm... to zalezy czy renderujesz na potrzeby 3d, czy np. do filmiku... kiedys sie bawilem z takimi efektami wlasnie dla filmiku... ale ustawienie samego lasera mogo byc rozne. ciezko z efektem poruszenia, czy inaczej mowiac rozmycia. dla samego "lasera" luminoity dawalam na 1000%, glow 100% i w Procesing intesity 3,5% przy promirniu okolo 10px, moion blur w opcjach kamery na 60% przy opcii dithered, antylising na high. mozn tez eksperymentowac z Vector Blur w opcjach processing... napisz i pokaz co ci wyszlo tutaj link do posta o mieczach swietlych jest tez tam moja krotka animacja tutaj do niej link
Rekomendowane odpowiedzi