Napisano 17 Sierpień 200519 l Siema...wiem ze moj problem głupio brzmi no ale coz...zaczynam zabawe z rhino mam go od 2 dni...i probuje sie nauczyc działania poszczegolnych funkcji...mam jednak problem z splitem ...problem ten mpolega na tym ze nie wiem co nalezy zaznaczyc zeby cos wyciac..tzn robie to na chybil trafil:/a tak raczej nei moze byc:(.....najpierw wybieram powierzchnie ...potem wystepuje select cutting objects...zazanczam druga powierzchnie wciskam enetr i nic sie nie dzieje:(..wiem ze głupi problem ale nie wiem jak go rozwiazac....tymbardziej ze mało rozumiem w tym programie...wiec prosze o proste wytlumaczenie:) z gory dziekuje
Napisano 17 Sierpień 200519 l pierwsza zasada jesli jest obiekt dzielony i dzielacy to : obiekt dzielecy musi wpelni przecinac obiekt dzielony inaczej nie przetnie. a na chybil trafil to mozna grac w totka a i tak sie nic nie wygra ;)
Napisano 17 Sierpień 200519 l Autor hehe no z totokiem to prawda...a co do drugiego to przecienaja sie:)
Napisano 17 Sierpień 200519 l wiesz najlepszy sposob na wszystko gdzie masz problem pokaz screena co dzielisz i czym to da sie wtedy porozmawiac a tak to hym sobie moge mi tam dzieli wszystko :)
Napisano 18 Sierpień 200519 l Autor ok wiec chodzi mi o to...ze nie wiem w jakiej kolejnosci to trzeba robic...przedstawiam ponizej obniekt i sciany ktore chce sie pozbyc...:)
Napisano 18 Sierpień 200519 l no przecie jasno widac ze pozostałe tnące surfy wystawały poza obiekt który był ciety a te których nie możesz pociąc to po prostu nie wystają - ja tu widze na screenie a ty tego nie widziesz w rhino :] ? extendsrf - zresztą czytaj screen'a ;) jak nei działa to czekaj na Bzyka
Napisano 18 Sierpień 200519 l Autor ok dzieki...teraz juz rozumiem moj blad i wszytko działa dobrze:)