Błazi Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Więc mam uno problemo. Zaczynam dopiero z rhino i jest taki problem... Robie sobie mp3 z tutka evermotion i w pewnym momencie mam wyextrudowac solida... Przez cały czas wszystko działało dobrze az w pewnym momencie sie zjeb.ło i rhino extruduje mi tak jakbym robil to z paru niepołączonych splineów. Mówie od razu że cap mam ustawione na yes a jak pozniej poprawiam funkcją cap to mi mowi "Unable to cap that object" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 zrób tak - komenda DUPBORDER, potem zaznaczasz górną obwódke, dajesz PATCH, i potem split Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 a Nie żadnego innego sposobu? Ten sie jakoś nie sprawuje bo pozniej nie chce union z sufracem zrobic... A poza tym mam jakoś mijać normalne sposoby tylko dlatego ze mam cos spieprzone? :P. po reinstalce nadal nie działa ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 nie union tylko join - wez wpieprz to na tripod i daj link do tego pliku z rhino (tylko spakuj bo nie kazdy ma łącze 512 ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 oj hindus pieprzysz bzdury :) pytanie czemu nieche capowac odp. bo extrudowana krzywa nie jest planarna jak to sprawdzic najlatwiej to przed extrudem zrobic z tej krzywej/ych "surface from planar curve" jesli napisze ze nie jest planarna to no niestety nie capnie no ale ze jak sie che to sie da wiec exruduje sie wiecej niz potrzeba tworzy sie prosta p:2 degree:1 w twoim wypadku to mozna w widoku front extruduje sie ta krzywa potem docina sie ja ten hym cos tam i na odwrot i masz capa niec wiecej wystarczy pomyslec a nie odrazu reinstalowac rhino bo raczej nei slyszalem o przypadku by cos tu odmowilo posluszenstwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 [...]p:2 degree:1[...]Co to znaczy? :P [..] potem docina sie ja ten hym cos tam i na odwrot[...] Można troche jaśniej? :P. Jakby co 2 dni temu zacząłem zabawe z rhino więc do mnie pod tym względem trzeba jak do przedszkolaka :D ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 oj bzyku pieprzysz bzdury ;) napisałes to takim językiem że nie wiadomo o co biega :P a założe sie jakby dał nam błazi plik to by do tego dało sie dojśc raz dwa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Chcecie plik to macie tylko mnie nie wysmiac :P http://rapidshare.de/files/4356495/mp3.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 juz 5 razy go ciagne i nic :P zawsze staje albo na 22 albo na 48% czy to ie, czy opera czy flasget :P a te filmy edukacyjne fajnie ciągnie z rapida ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 No to co mam na to poradzic? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 zmien rozszerzenie na jpg i wrzuc na imageshack'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi