3dsmaxman Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 chce zrobic lozko i do stworzenia chce wykorzystac plane z przypisanym modyfikatorem simcloth3, a jako lozko na probe zwykly box; niestety, gdy uruchamiam kalkulacje plane zostaje wyrzucona w gore strasznie sie zwijajac; ja chcialbym uzyskac efekt gladkiego na gorze i swisajacego po bokach lozka przescieradla; czy trzeba jakos specjalnie ustawiac parametry w simcloth czy moze jest inna prostsza droga uzyskania akiego efektu? - prosze o pomoc i z gory dziekuje
TrojkaT Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 jest tutorial taki bo go widzialem tylko ze zamiasta na boxa to typ pokazywal jak plan zrzucal na sphere, mam tego tutoriala to ja bys chcial to ci podesle pozdrawiam
3dsmaxman Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Napisano 28 Sierpień 2005 widzialem ten tutorial; problem polega na tym, ze gdy daje sphere i plane to jest OK, a gdy daje box juz nie -------------------------------------------------------------------------- moja wczorajsza burza muzgow dala efekt - zrobilem przescieradlo za pomoca loft, mesh select i noise :)
Rekomendowane odpowiedzi