Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hm wiem wiem dziwny temat ale ... wracajac do niego nie za bardzo wiem jak zrobic, a potrzebuje zrobiec render czesciowo z teksturkami czesciowo w wirafame i nie bardzo kumam jak by to zrobic.. chodzi mi o mniej wiecej taki efekt jak uzyskala firma kolo na swoich materialach 2005... jesli ktos ma jakis pomysl (oprocz fotoszopka) to zachecam do dyskusji

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jeśli masz v-ryjka to on ma taki materiał vrayedgestex to jest materiał siatki nakładasz na obiekt i kiedy wyrenderujesz masz siatkę tylko na tym obiekcie. jeśli nie masz vreya to można to samo zrobić ze srandardowym materiałem maxa trzeba tam tylko zaznaczyć wire w shader basic parameters

Napisano

ale dlaczego oprocz photoshopa? po co sobie zycie utrudniac? renderujesz z krawedziami jak napisal cwieq, potem normalnie, w psp jeden obrazek na drugi i wymazujesz gorna warstwe, albo maskujesz, albo bawisz sie przezroczystoscia lub jak tam Ci bedzie wygodnie.

Napisano
  • Autor

hello dzieki za odpowiedzi.. chodzi o to ze renderuje w brazilu wiec zabawa z vrayedgestex odpada a w fotoszopa to za duzo zabawy ale udalo sie z brazil toonem moze nie do konca jest suoer ale gra i piszczy ...