kordi Napisano 1 Wrzesień 2005 Napisano 1 Wrzesień 2005 mam maly problem. niewiem z czego moze wynikac. zrobilem sobie probna scenke - plain i na nim box i testuje sobie na niej rozne materialy - tez taki zciagniete z sieci. na pocztku bylo ok - material - render - wynik ita. ale w ktoryms momecie zamiast 1 presetu (min-3 i max -3) zaczely (sam z siebie) mi sie robic 4 i niema mozliwisci zmiany. dopiero jak odznacze opcje multipass to sie robi jeden (ale wczesniej robil sie jeden z zaznaczona ta opcja). jaka to moze byc przyczyna bo to juz drogi plik tak sobie zalatwilem i niamem mozliwosci zmniejszenia presetu. (probowalem juz na castom i na high i low - niestety bez efektu) resetowanie 3d studio tez nie pomaga. czy kotos sie spotkal z takim problemem? - vray 1.46 pomocy bo mam problem z robieniem probnych renderow na 1 presecie zaowazylelem jeszcze jedno - jak zmienilem material na inny to nagle zaskoczyl - moze jest cos ze niektore materialyl moga wymuszac wiecej presets niz jeden. ????? pozdrawiam kordi z gory dzieki za pomoc
Bobby_digital Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 moga, jesli sa interpolowane. takze posprawdzaj wszystkie materialy jakie masz w scenie.
kordi Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Napisano 2 Wrzesień 2005 dzieki. tylko co to znaczy ze sa interpolowane. gdzie tego szukac w materiale? ktora opcja o tym mowi? pozdrawiam kordi
Bobby_digital Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 sa na dole zakladki, refract i reflect interpolation w materiale. Defaultowo jest to wylaczone.
kordi Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Napisano 2 Wrzesień 2005 dzieki. sprawdze jak dotre do domu i zlapie plik w lapki. jak by co to tede jeszcze pisal
Rekomendowane odpowiedzi