Gość ZacierY2K Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 Witam, Mam problem z monitorem Philips 170C: kupiony nowy, pracuje na 1280x1024, 60Hz, pod XP. Po odpaleniu komputera wszystko jest OK, pojawia się graficzne logo WinXP, ale już nie pojawia się pulpit itd. -> Albo monitor czarny, albo napis, aby włączyć ustawienie 1280x1024 60Hz, czyli to, które cały czas jest. Pomaga wył/wł mnitora, potem jest OK, aż do następnego restartu. Drivery mam orginalne Philipsa, zresztą na windowsowych było tak samo. Czy ktoś ma jakąś radę, poza tą aby oddać do serwisu? Pozdr., ZacierY2K
Gość ZacierY2K Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 Zarówno komputer, jak i monitor są na podpięte na listwie. Po podłączeniu monitora do kontaktu bezpośrednio, odpalam komputer, po czym odpalam monitor "z palca" i wszystko OK. Kombinowałem, że najpierw musi uruchomić się komp., wysłać sygnał do monitora, i potem dopiero można dać mu napięcie - zamieniłem nawet wtyczki w listwie - nie pomogło (może nie ma to znaczenia, ale kombinuję co mogę). Wiem, że to nie do końca właściwe forum, ale może?
Rekomendowane odpowiedzi