Napisano 7 Wrzesień 200519 l siema...w sumie nikt mnie nie prosil o zrobienie tutoriala ale jakos naszła mnie chec tym bardziej ze mialem go takze wrzucic na jeszcze 1 stronke poswiecona projektowaniu...nie wiem czy komu kolwiek to co pokaze sie przyda...ale moze tak...obrazki przedstawiaja moj szybki koncpet marki renault....ps..watku nie wrzucam do folderu tutoriale 2d...gdyz w sumie nie moge tego tutka wrzucic jakims pojedynczym linkiem a nie chce tam zasmiecac forum:) ps..wiem wiem..tylnie kolo do bani:p...no ale coz..profesjonalista nie jestem....moze kiedys... pozdrawiam...i zycze owocnej nauki :lol:
Napisano 8 Wrzesień 200519 l no. tylne kolo do bani:p wyglada jakby ta furka miala jezdzic na torach tramwajowych:D ale autko fajne a tutek sie przyda;) pozdro.
Napisano 11 Wrzesień 200519 l tego tutoriala to fest jest... opiasal bys jak zaczynasz ogolny zarys samochodu, jak z perspektywa itp...
Napisano 11 Wrzesień 200519 l Autor hmm..wiesz trudno opisywac takie rzeczy...nie da sie opisac perspektywy to mozna tylko zobaczyc...i co najwyzej wyciagnac wnioski..a jesli chodzi o od czego zaczynam...to zwykle od kol i wazne jest w tym to zeby bylo one narysowane one pod dobrym katem wzgledem siebie i perspektywy...jesli chodzi o momenty kiedy rozpoczynam pogrobianie lini....i robienie juz oficjalnego zarysu to robie to praktyczni epo nalozeniu kolorow....tak jak widac na obrazkach:)