Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czesc,

mam kilka pytan zwiazanych z XSI, dla was napewno to blachostka wiec jak by kto mial chec poprosze o pomoc.

1. Jak dla obiektu tymu mesh ustawic wygladzanie na "0" tak bym widzial kazdy face bez proby domyslnego wygladzania?

2. Kazde otwarte okienko z opcjami ma w prawym gornym rogu klika ikonek dokladnie 4 ostatnia to X do zamykania. Do czego one sluza?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1.) Hmmm... nie wiem o co chodzi za bardzo:

Jeśli chcesz żeby widać było każdy face bez wygładzania : Prawy panel – selection (oczywiście można też przez explorera) > geometry approximation (pyta się czy stworzyć lokalne ustawienia – tak) > polygon mesh > zakładka Discontinuity . Zmniejszasz do zera

Jeśli chcesz żeby przy wygładzaniu pokazywał wszystkie poligony : wchodzisz w ustawienia kamery ... viewport-ikona kamery > properties > zakładka Shaded Mode > odznaczasz Show Simplified Subdivision Wireframe.

2.) Domyślnie w XSI może być widoczne tylko jedno okno. Jednak po zaznaczeniu ikonki głowy... tego czegoś na prawo od piły ;), okno będzie widoczne nawet jeśli włączysz nowe. Ikonka na lewo od „piły” nie wiem do czego służy szczerze mówiąc. Jak będę miał chwilkę sprawdzę helpie

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki za helpa :)

Wczesnie dlubalem w maxie ale im wiecej przewalam materialow na temat xsi coraz bardzie mi sie podoba, prawde powiedziawszy znacznie szybciej dziala niz pakiet maxa :)