nosal Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 czesc, mam kilka pytan zwiazanych z XSI, dla was napewno to blachostka wiec jak by kto mial chec poprosze o pomoc. 1. Jak dla obiektu tymu mesh ustawic wygladzanie na "0" tak bym widzial kazdy face bez proby domyslnego wygladzania? 2. Kazde otwarte okienko z opcjami ma w prawym gornym rogu klika ikonek dokladnie 4 ostatnia to X do zamykania. Do czego one sluza?
Batou Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 1.) Hmmm... nie wiem o co chodzi za bardzo: Jeśli chcesz żeby widać było każdy face bez wygładzania : Prawy panel – selection (oczywiście można też przez explorera) > geometry approximation (pyta się czy stworzyć lokalne ustawienia – tak) > polygon mesh > zakładka Discontinuity . Zmniejszasz do zera Jeśli chcesz żeby przy wygładzaniu pokazywał wszystkie poligony : wchodzisz w ustawienia kamery ... viewport-ikona kamery > properties > zakładka Shaded Mode > odznaczasz Show Simplified Subdivision Wireframe. 2.) Domyślnie w XSI może być widoczne tylko jedno okno. Jednak po zaznaczeniu ikonki głowy... tego czegoś na prawo od piły ;), okno będzie widoczne nawet jeśli włączysz nowe. Ikonka na lewo od „piły” nie wiem do czego służy szczerze mówiąc. Jak będę miał chwilkę sprawdzę helpie
nosal Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 Wielkie dzieki za helpa :) Wczesnie dlubalem w maxie ale im wiecej przewalam materialow na temat xsi coraz bardzie mi sie podoba, prawde powiedziawszy znacznie szybciej dziala niz pakiet maxa :)
Rekomendowane odpowiedzi