Napisano 12 Wrzesień 200519 l mam maly problem z booleanem. nakladam na siebie 2 obiekty, nastepnie A-B i powinna mi wyjsc ladna dziurka no ale o to chodzi ze nie zawsze wychodzi:P dokladniej to chodzi o to ze nie mam w dziurce siatki...jest pusta,zadnych poligonow. czasem wycina i jest w srodku siatka a czasem nie :/ nie czaje za bardzo od czego to zalezy...
Napisano 12 Wrzesień 200519 l używasz maxa tak? max jest słaby od boleana lepiej wycinaj poprzez splajny, robisz na sciance boxa splajna np koło, wtedy zaznaczasz boxa wchodzisz w compound object -> shape merge i klikasz pick shape i ladnie ci sie wycina kształt, aha teraz mi sie przypomniało, robiłeś po booleanie editable poly i np. polygon, prawda? :) jestem początkujący, ale mam nadzieję, że cię nie wprowadziłem w błąd :) edit: przeczytałem jeszcze raz twój post i doszedłem do wniosku że napisałem nie na temat :D no ale nic zostawie moze komuś się przyda
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor shape merge wycina mi tylko ksztalt na siatce a ja chce miec dziurke:P
Napisano 12 Wrzesień 200519 l shape merge wycina mi tylko ksztalt na siatce a ja chce miec dziurke:P no to extrude, bevel i modelujemy :] a co do pytania to nie wiem w takim razie
Napisano 12 Wrzesień 200519 l shape merge generuje dokladnie te same bledy co boolean. lepiej posluzyc sie narzedziem cut i recznie wyciac ksztalt splajna. a dalej to juz tak jak Mavic napisal. pozdrawiam
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor ..jak pojade extrudem badz bevelem to i tak na koniec bede musial usowac i zaklejac poligony...bo ja chce miec dziurke na wylot:)