Lato Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Witam, od razu mowie, ze wiem, ze ten temat byl wałkowany juz kilka razy, ale jakos nie moge sobie poradzic z tym elementem uzywajac vraya. Uzywam jako mapy odbicia: Reflections>Raytrace> i co dalej? --- zmienialem parametr glossiness w vray mat, probowalem tez w standardowym materiale, flat mirror nie wiem czmeu nie dziala w ogole... wiec mam prosbe, czy ktos moglby mi wytlumaczyc to zagadnienie jak dziecku>screeny z ustawieniami bardzo mile widziane, pozdrawiam i z gory dziekuje !!! PS dodam tylko (po przeczytaniu helpa v raya), ze nie mam w opcjach materialu vray - Highlight Glossines, ani Refl Glossines. Jest tylko Reflect (color) i Glossiness v ray 1.09
Marcin Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 rozmazane odbicia reguluje sie parametrem gloossy przy reflection ... daj np. na 0,7 i wszystko ... tylko ustaw jakąs wartosc reflection zeby wogle cos odbijało ... screena nie dam bo nie mam ani vraya ani maxa ;] wiec pewnie ktos bardziej obdarowany komputerem da ;]
Lato Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Napisano 18 Wrzesień 2005 dzieki wielkie, nie wiem czemu wczesniej mi to nie dzialalo :)
Rekomendowane odpowiedzi