Napisano 3 Lipiec 200321 l pytanie zawarłem w temacie :) co prawda na pewno było to już na forum ale gdzieś mi sie zawieruszylo, tak że prosze o odpowiedź i gory dzienx
Napisano 3 Lipiec 200321 l Nie jestem pewien czy o to chodzi, ale musisz sobie wziąść zaznaczyć jakiś obiekt, zrobić nowy materiał>>maps>>DIFUSE>BITMAP>OBRAZEK.JPG póżniej wybierasz ten obrazek dajesz ok następnie tam gdzie są materiały jest tam taki sześcian w szachownice biało - niebieską kliknij na niego przypisz materiał danemu obiektowi i powinno być OK :D
Napisano 3 Lipiec 200321 l Autor no i właśnie tak robie, ale mapę widzę tylko po zrenderowaniu, a nie w oknie rzutu, a to właśnie w nim wolałbym widzieć rysunek pomocniczy :-). Czekam więc na kolejne odpowiedzi - co trzeba jeszcze zaznaczyć i gdzie? mam maxa r3
Napisano 4 Lipiec 200321 l Jak kliknęłeś w ten kwadracik i dalej nie ma to zaznacz odpowiedni widok( w którym chcesz widzieć obiekt ref. Kliknij CUSTOMIZE>VIEWPORT CONFIGURATION>wybierz smooth+highlights albo coś innego powybieraj sobie na pewno większość oprócz OPCJI WIREFRAME powyświetla ci obiekty referencyjne:]
Napisano 4 Lipiec 200321 l Autor wielkie sory! nie dostrzegłem w twoim poście tego \"biało niebieskiego kwadracika\" :), wszystko działa i jest spox!! wiekie dzięki za odpowiedź! [piwo]