Ragnarok Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 pytanie zawarłem w temacie :) co prawda na pewno było to już na forum ale gdzieś mi sie zawieruszylo, tak że prosze o odpowiedź i gory dzienx
IceFury Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 Nie jestem pewien czy o to chodzi, ale musisz sobie wziąść zaznaczyć jakiś obiekt, zrobić nowy materiał>>maps>>DIFUSE>BITMAP>OBRAZEK.JPG póżniej wybierasz ten obrazek dajesz ok następnie tam gdzie są materiały jest tam taki sześcian w szachownice biało - niebieską kliknij na niego przypisz materiał danemu obiektowi i powinno być OK :D
Ragnarok Napisano 3 Lipiec 2003 Autor Napisano 3 Lipiec 2003 no i właśnie tak robie, ale mapę widzę tylko po zrenderowaniu, a nie w oknie rzutu, a to właśnie w nim wolałbym widzieć rysunek pomocniczy :-). Czekam więc na kolejne odpowiedzi - co trzeba jeszcze zaznaczyć i gdzie? mam maxa r3
sikham Napisano 3 Lipiec 2003 Napisano 3 Lipiec 2003 musisz taki kwadracik nacisnąć ( biało niebieski) show bitmap
IceFury Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 Jak kliknęłeś w ten kwadracik i dalej nie ma to zaznacz odpowiedni widok( w którym chcesz widzieć obiekt ref. Kliknij CUSTOMIZE>VIEWPORT CONFIGURATION>wybierz smooth+highlights albo coś innego powybieraj sobie na pewno większość oprócz OPCJI WIREFRAME powyświetla ci obiekty referencyjne:]
Ragnarok Napisano 4 Lipiec 2003 Autor Napisano 4 Lipiec 2003 wielkie sory! nie dostrzegłem w twoim poście tego \"biało niebieskiego kwadracika\" :), wszystko działa i jest spox!! wiekie dzięki za odpowiedź! [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi