Kisiel Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 Jak zrobić efekt ze jak zaloze okulary 3D(czerwononiebieskie) to mi wyjdzie z ekranu... wiem ze musze miec 2 zdjecie(juz mam) co dalej???
Drakula Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 ja bym to zrobil tak, ze skopowal bym obrazke na oddzielne warstwy x2. Na warstwe glowna daje desaturate, a dwie nastepne "kolorysuje" na czerwno i zielono (albo niebeisko - zalezy od okularow). Zmieniasz mode tych warstw na cos przeswitujacego, nie niszczacego koloru i prezsuwasz obie warstwy - jedna w prawa, druga w lewo. przynajmniej ja bym tak kombinowal :]
Altus Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 Ja uzywalem programu mrTwister ktory je skladal. Wystarczy tylko zaladowac obrazki do programu i ustawic kilka rzeczy z ktorymi powinienes sobie poradzic. Wersja demo robi nazwe programu w roznych miejscach obrazka, ale czasem jest tak z boku ze w ogole nie przeszkadza. Sa jeszcze inne programy do tego typu rzeczy, wpisz tylko do google "anaglyph" i napewno cos znajdziesz. --edit-- Np to zrobilem przy pomocy tego programu:
Rekomendowane odpowiedzi