Napisano 18 Wrzesień 200519 l Jak zrobić efekt ze jak zaloze okulary 3D(czerwononiebieskie) to mi wyjdzie z ekranu... wiem ze musze miec 2 zdjecie(juz mam) co dalej???
Napisano 18 Wrzesień 200519 l ja bym to zrobil tak, ze skopowal bym obrazke na oddzielne warstwy x2. Na warstwe glowna daje desaturate, a dwie nastepne "kolorysuje" na czerwno i zielono (albo niebeisko - zalezy od okularow). Zmieniasz mode tych warstw na cos przeswitujacego, nie niszczacego koloru i prezsuwasz obie warstwy - jedna w prawa, druga w lewo. przynajmniej ja bym tak kombinowal :]
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Ja uzywalem programu mrTwister ktory je skladal. Wystarczy tylko zaladowac obrazki do programu i ustawic kilka rzeczy z ktorymi powinienes sobie poradzic. Wersja demo robi nazwe programu w roznych miejscach obrazka, ale czasem jest tak z boku ze w ogole nie przeszkadza. Sa jeszcze inne programy do tego typu rzeczy, wpisz tylko do google "anaglyph" i napewno cos znajdziesz. --edit-- Np to zrobilem przy pomocy tego programu: