Gość PiotrK Napisano 7 Lipiec 2003 Share Napisano 7 Lipiec 2003 Witam wszystkich forumowiczów. Oto mój problem : Ściągnąłem pliki do tutoriala Płyta CD, mam 3ds max 5. Przy otwieraniu pojawia się napis \"Obsolete data format found - Please resave file.\" mimo wszystko klikam na OK. Plik otwiera się podstawiam texture przyciskiem Map w Material Editor / Maps / Diffuse Color, i nic płyta jest biało-czarna zamiast mienić się kolorami tęczy. Proszę o pomoc co źle robię, zakładam że plik jest OK. Troche łopatologicznie ale jestem bardzo początkujący. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ragnarok Napisano 7 Lipiec 2003 Share Napisano 7 Lipiec 2003 sproboj zrobić save sceny (masz plik ze starej wersji) i dopiero potem otworzyć nowo zapisany plik. nie jestem pewien tego, ale miałem podobny problem i pomogło pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrK Napisano 8 Lipiec 2003 Share Napisano 8 Lipiec 2003 OK, dzięki napis faktycznie już się nie pojawia. Natomiast dalsza część pytania jest nadal aktualna. Czy kolory powinny pojawić się po nałożeniu textury czy po zabawie z kontrolerem? Proszę o pomoc bardzo mi na tym zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi