Napisano 26 Wrzesień 200519 l Mam problem podczas cięcia poligonu. Polega on na tym, ze gdy chce ciac poligon i utowrzyc wierzcholek np. na srodku poligonu to nowy wierzcholek laczy sie tylko z jednym, a nie z dwoma jakbym tego chcial. Jestem poczatkujacy i moze trak powinno byc, ale wydaje mi sie ze jest jakies wyjscie. Z gory dzieki za rady, dolaczam sreena.
Napisano 26 Wrzesień 200519 l to znaczy,ze chcesz przeciac poligon do polowy? nie kapuje. wiecej info please;]
Napisano 26 Wrzesień 200519 l Chce uzyskac taki efekt jak w zalaczniku nizej. Poprstu ogladam video tutka i tam za pomoca jednego klikniecia nowy vertex laczy sie z 2 nastepnymi a nie z jednym jak u mnie. Kiedys juz cialem poligony i wlasnie mi sie wydaje ze tak bylo. Nie musialem samemu dokladac krawedzi. Wiem ze da sie to obejsc na piechote, ale chyba jest latwiejszy sposob. Screen 2 przedstawia to co mi wychodzi podczas ciecia. Screen 3 przedstawia to co moim zdaniem powinno wyjsc.
Napisano 26 Wrzesień 200519 l bierzesz editable poly. wybierasz poligona pod operacje i za pomoca "cut" kroisz od jednej krawedzi do drugiej. no nie wiem, mozna jeszcze wybrac dwie krawedzie w editable poly i polaczyc je conecktem. sorki, ale obrazek mi sie nie chce zaladowac, bo mam limita na neostradzie;]
Napisano 26 Wrzesień 200519 l Szkoda ze nie widzisz obrazkow :/ Na nich w sumie jest wszystko. Ale mi nie chodzi o ciecie od krawedzi do krawedzi. Nie wiem moze to zle nazywam, ale w tutku koles uzywa fukcji cut na vertexach i mu wychodza takie cuda :) Podczas mojego ciecia :) uzyskuje cos takiego (screen 1) a chialbym tak jak w sreen'ie 2
Napisano 26 Wrzesień 200519 l Nie ma żadnego problemu dociąć tą krawędź w drugim cięciu. Jak nie wychodzi po jednym kliknięciu to powtarzasz operację i po problemie.