Gość g1pos Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 witam wszystkich, jestem początkujący, proszę o pomoc, nie mogę zaimportować pliku z jpga do 3ds maxa5, chciałbym np. na powierzchnię płaską nałożyć grafikę, którą mam w jpgu i nic nie wychodzi, proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 przeciągnij plik z eksploratora windows prosto na kulke w edytorze materiałów i nadaj ten materiał na obiekt. Jak trzeba bedzie dodaj modyfikator uvw map, żeby ustawić teksture tak jak chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 material editor -> maps rollout -> diffuse -> bitmap > ladujesz plik z dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 no toś sie naszukał :] tutaj jest solucja by VGT :P http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=18499 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi