Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Do ukończenia pewnego projektu (czyt. pracy dyplomowej) zabrakło mi tłumaczenia krótkiego tekstu. Czas nagli i to bardzo. Może tu ludzie poradzą sobie z terminologią, zresztą ja poprostu nie umiem formułować prawidłowo zdań icon_neutral.gif

wiem wiem, mogłem oddać do tłumacza...

" Streszczenie

Opisowa część pracy dyplomowej prezentuje zagadnienia związane z wykonaniem krótkometrażowego filmu animowanego opartego na możliwościach trójwymiarowej grafiki komputerowej. Przedstawia jak za pomocą programu 3D Studio MAX można wykonać trójwymiarowe modele obiektów i jakie są możliwości animowania tych obiektów w programie. Krótka analiza programów wykorzystanych do stworzenia filmu animowanego przedstawia również pozostałe użyte przez mnie narzędzia programowe, jakimi były Adobe Photoshop i Adobe Premiere. Szczególny nacisk położyłem jednak na opisanie możliwości programu 3D Studio MAX, który był podstawowym narzędziem podczas tworzenia filmu. Aby w prosty sposób zobrazować etapy tworzenia filmu, kolejne rozdziały poświęciłem kolejno tworzeniu obiektów, animacji i renderowaniu wraz z montażem i dodawaniem efektów specjalnych. W mojej pracy dyplomowej znajduje się również rozdział poświęcony podstawom tworzenia filmu prezentujący takie zagadnienia jak przygotowanie do tworzenia filmu animowanego, scenariusz obrazkowy i szczegółowy opis wykonania czołówki filmu.

Aby ułatwić oglądanie wykonanego przeze mnie filmu, ostatnie rozdziały pracy poświęciłem na opisanie poleceń dla użytkownika płyty CD, a także minimalnych wymagań, jakie powinien spełniać komputer wyświetlający film."

" Modelowanie – w grafice trójwymiarowej jest procesem tworzenia i modyfikacji obiektów trójwymiarowych za pomocą specjalizowanej aplikacji.

Renderowanie (ang. rendering) to w grafice trójwymiarowej obliczanie trójwymiarowej sceny i utworzenie wyjściowego, dwuwymiarowego obrazu

Grafika 3d – grafika realizowana na podstawie trójwymiarowej bazy danych, wymagająca rzutowania na dwuwymiarowy ekran monitora."

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 872
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gordy, Simen - i po co takie bezsensowne posty ? mogłes podac gg bo ciezko cie złapac :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.