Gość HeSS Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Do ukończenia pewnego projektu (czyt. pracy dyplomowej) zabrakło mi tłumaczenia krótkiego tekstu. Czas nagli i to bardzo. Może tu ludzie poradzą sobie z terminologią, zresztą ja poprostu nie umiem formułować prawidłowo zdań wiem wiem, mogłem oddać do tłumacza... " Streszczenie Opisowa część pracy dyplomowej prezentuje zagadnienia związane z wykonaniem krótkometrażowego filmu animowanego opartego na możliwościach trójwymiarowej grafiki komputerowej. Przedstawia jak za pomocą programu 3D Studio MAX można wykonać trójwymiarowe modele obiektów i jakie są możliwości animowania tych obiektów w programie. Krótka analiza programów wykorzystanych do stworzenia filmu animowanego przedstawia również pozostałe użyte przez mnie narzędzia programowe, jakimi były Adobe Photoshop i Adobe Premiere. Szczególny nacisk położyłem jednak na opisanie możliwości programu 3D Studio MAX, który był podstawowym narzędziem podczas tworzenia filmu. Aby w prosty sposób zobrazować etapy tworzenia filmu, kolejne rozdziały poświęciłem kolejno tworzeniu obiektów, animacji i renderowaniu wraz z montażem i dodawaniem efektów specjalnych. W mojej pracy dyplomowej znajduje się również rozdział poświęcony podstawom tworzenia filmu prezentujący takie zagadnienia jak przygotowanie do tworzenia filmu animowanego, scenariusz obrazkowy i szczegółowy opis wykonania czołówki filmu. Aby ułatwić oglądanie wykonanego przeze mnie filmu, ostatnie rozdziały pracy poświęciłem na opisanie poleceń dla użytkownika płyty CD, a także minimalnych wymagań, jakie powinien spełniać komputer wyświetlający film." " Modelowanie – w grafice trójwymiarowej jest procesem tworzenia i modyfikacji obiektów trójwymiarowych za pomocą specjalizowanej aplikacji. Renderowanie (ang. rendering) to w grafice trójwymiarowej obliczanie trójwymiarowej sceny i utworzenie wyjściowego, dwuwymiarowego obrazu Grafika 3d – grafika realizowana na podstawie trójwymiarowej bazy danych, wymagająca rzutowania na dwuwymiarowy ekran monitora." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 ale jakiego tłumaczenia na english czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Suahili. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Suahili :) slownik online ;] English Example: Hi, white visitor! Swahili Example: Jambo, mzungu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Gordy, Simen - i po co takie bezsensowne posty ? mogłes podac gg bo ciezko cie złapac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi