Napisano 30 Wrzesień 200519 l mam problem z tym, iz po nalozeniu i skopiowaniu kilkakrotnie trawy, nie kopiuje mi sie kolor(zielony) tylko pozostaje skopiowane zdzblo trawy i standardowy kolor(szary), pomoze mi ktos ?
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Czy ten zielony uzyskujesz przez wybranie koloru modelu, czy przez materiał? :] ...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Autor moze inaczej z tym juz sobie poradzilem, ale nie moge oznaczyc dokladnie miejsce w jakim ma byc skopiowane zdzblo trawy, poniewaz robie doline i chce objac obszar caly poza dolina, prosze o pomoc
Napisano 30 Wrzesień 200519 l W ustawieniach obiektu Scatter musisz mieć zaznaczone pole "Use selected faces only". Potem nakładasz na niego modyfikację Mesh Select i zaznaczasz faces, na których chcesz rozmieścić trawę. Prawda, że proste? ;)
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Autor wielkie dzieki Tymus, zaraz sprawdze jak to bedzie w rzeczywistosci
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Autor a jak mam otworzona jedna scene z 3ds max-a to w jaki sposob moge do niej dodac np dom z innego projektu, bo ani prozez import, ani przez open nie dziala ??