nosal Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Witam, wziolem ostatnio na tapete zbrusha, ze znikoma wiedza nawet cos naskrobalem. Zapisalem swoja prace i teraz mam problem z dalsza obrobka. Moj mode zrobilem w xsi wyexportowalem potem zaimportowalem w ZB2 i bylo ok ale dzis otwieram dzielo i nie wiem jak wybrac moj obiekt i wogole jak dostac sie do jego edycji :( Czy moze mnie ktos oswiecic? bede wdzieczny za helpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Jesli chesz zapisac obiekt do dalszej edycji robisz to przez tool/save as. Najlepiej zassaj manual ze strony http://www.pixologic.com , tam jest wszystko fajnie opisane. W skrócie - obiekt jest 3d tylko w trakcie edycji , jesli ją wyłączysz i wybierzesz inne narzędzie, to obiekt zostanie zrzucony na tło i zamieni sie na takie trojwymiarowe pixele. Istnieje system markowania by robic "kompozycje" z wiekszej ilosci obiektów. Zapisując przez document/save as zachowasz obrazek zamieniony na pixole (2,5d pixele). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosal Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 czyli jakie mam wybrac rozszerzenie do zapisu pliku dla pozniejszej edycji? jak daje save as sa 2opcje do wyboru. Korzystam z wersji demo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 napisał ci Łukasz przez menu tools a nie przez file czy jak tam bierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosal Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 aha ok, sory nie zauwazylem tego ze tyczy sie innego menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi