lord_saskybody Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 witam [ jesli to nie ten dział to sory :) ] chce w niedalekiej przyszłosci uzyc kilka krótkich animacji zrobionych w maxiku w stronie interentowje i interesuje mnie czy sa jakies programiki które optymalnie kompresuja video :). Wsumie jest 1 rozwiązanie renderowac do JPG potem je recznie kompresowac w PS'ie. o no i drugie pytanie czy da sie renderowac jpg w maxie z tłem TRANSPARENT tj. np w PS'ie pzdr
Marcin Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 JPG nie obsluguje alpha ;] wiec z transparent nici mzoe lepiej troche poczytac o kompresji Quick Time bo mysle ze to by sie najbardziej nadawalo
lord_saskybody Napisano 12 Październik 2005 Autor Napisano 12 Październik 2005 cos o oczy mi sie obiło w 3ds maxie typ zapisywanego pliku , panie kolego a gdzie mianowicie moge znalesc cos o kompresji własnie QT poza tym czy flash bedzie zdolny zaimportowac QTFile :) ???
emer Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 chyba najlepiej użyc QT kodek sorensona, jeżeli nie bezpośrednio pod maxem to zaimportuj klatki do flasha i on to ładnie powinien skompresować. ale nie wiem jak z przezroczystością.
Rekomendowane odpowiedzi