Napisano 12 Październik 200519 l witam [ jesli to nie ten dział to sory :) ] chce w niedalekiej przyszłosci uzyc kilka krótkich animacji zrobionych w maxiku w stronie interentowje i interesuje mnie czy sa jakies programiki które optymalnie kompresuja video :). Wsumie jest 1 rozwiązanie renderowac do JPG potem je recznie kompresowac w PS'ie. o no i drugie pytanie czy da sie renderowac jpg w maxie z tłem TRANSPARENT tj. np w PS'ie pzdr
Napisano 12 Październik 200519 l JPG nie obsluguje alpha ;] wiec z transparent nici mzoe lepiej troche poczytac o kompresji Quick Time bo mysle ze to by sie najbardziej nadawalo
Napisano 12 Październik 200519 l Autor cos o oczy mi sie obiło w 3ds maxie typ zapisywanego pliku , panie kolego a gdzie mianowicie moge znalesc cos o kompresji własnie QT poza tym czy flash bedzie zdolny zaimportowac QTFile :) ???
Napisano 12 Październik 200519 l chyba najlepiej użyc QT kodek sorensona, jeżeli nie bezpośrednio pod maxem to zaimportuj klatki do flasha i on to ładnie powinien skompresować. ale nie wiem jak z przezroczystością.