TrojkaT Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 siemka moze mi ktos wytlumaczycz o co chodzi z z tym MXI na przykladzie bo nie jarze zmieniam jpg na mxi dodaje to do masxwell emiter daje np.300W no i co :) nie wiem o co biega, wiem ze to dziala na zasadzie HDRI ale nie wiem jak ustwaic to w scenie prosze o pomoc
ASY2002 Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Robisz np plane do niego wklejasz ten... a zresztą http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dwork.php?md=sa&idd=9&id=24 Za pomocą textury "MAXWELL MXI" możliwa jest też emisja światła z bitmap. W tym celu należy wstępnie przekonwertować naszą bitmapę (HDRI, JPG, TIF, BMP, PNG) przy użyciu programu Maxwell Viewer. P.S I nie zapomij obok zaznaczyc ze wziołęs mape typu MXI :)
TrojkaT Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Asys lol jestem w szoku :D o to sie pytalem prawie 4 miesiace temu :D Ja juz wszystko wiem, ale dzieki :P
ASY2002 Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Daj spokój nie ma za co ;) Ale dziwne ze nikt ci nie podał tego linka
Rekomendowane odpowiedzi