Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chyba na razie do podgladu, przynajmniej ja tylko do tego uzywam tej opcji. Tez probowalem tak jak Ty, ale nic z tego nie wynika poza podgladem. Moze w finalnej wersji cos sie zmieni.

Napisano

po to żę jak renderujesz to możesz sobie zobaczyc jak będzie wyglądać scena jak dasz np większu shutter :P bardzo pomocne

Napisano
  • Autor

hm to wiem ale co mi z tego jak nie moge po przestawieniu tego zapisac se tych zmian :(

Napisano

no jak - dajesz jak ci renderuje na STOP potem nei zamykasz tego okna i w maxie sobie pod f10 albo w ustawieniach kemery ustawiasz - jak się nie da ?

Napisano
  • Autor

hm hindus nie czaje, ja nie moge np. zmieniam wartosc shutter w render options no i co dalej zeby to zapisac ???bo ja nie wiem oc czym ty piszesz

Napisano

hindus, chodzi Ci o to, ze przepisujesz sobie te ustawienia recznie? na przyklad ISO, albo shutter speed? Tyle, to wiadomo, ze sie da.

Napisano

no a jak wy chcieliście ?? po to to jest zrobione i innaczej nie będzie działac - swoją drogą bardzo dobrze bo rezultat w podglądzie zmienia sięw trakcie renderingu i czasami odbiega od zamierzonego efektu także nie było by sensu zmiany odrazu pod f10 i dla danej kamery - ludzie przecie to na ręke userowi taki przepisywanie - lepsze niż automatyczna zmiana.

Napisano
  • Autor

w maxie sobie pod f10 albo w ustawieniach kemery ustawiasz - jak się nie da ?

podczas renderu ustwaisz se kamere i pod f10 w renderze 0 enviroment ustwienia ??

o to ci tu chodzi ?

Napisano

patrz chodzi o to robisz scene dajesz na render - patrzysz na ta zakładke i lukasz czy np przy shuterze 500 będzie dobre oswietlenie jesli nie to patrzysz sobie np jak dasz shuter na 10 co sie stanie - pasuje ci to dajesz na STOP, w maxie zmieniasz shuter dla kamery na taki jak ci pasował w podglądzie i dajesz znowu render - teraz to co renderujesz zmierza do tego co miałes w podglądzie - o co ci teraz chodzi z pytaniem po co to :] ?

Napisano
  • Autor

hindus "po co to" ja tego nie pisalem :) ale juz czaje o co tu biega

dzieki bo nie wiedzialem zbytnio

Napisano

Ok, wszystko rozumiem, sam teraz tak robie, ale wydawało mi się, że powinno być coś więcej. Po co jest w takim razie "maintain this values", czy coś takiego?