TrojkaT Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 hej http://img469.imageshack.us/my.php?image=27pd.jpg do czego top sluzy skoro po zmianie tam opcji np. ziwkeszenie jasnosci nie zapisuje sie w oryginalnym zdjeicu ? prosilbym o wytlumaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 chyba na razie do podgladu, przynajmniej ja tylko do tego uzywam tej opcji. Tez probowalem tak jak Ty, ale nic z tego nie wynika poza podgladem. Moze w finalnej wersji cos sie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 no chyba tez tak mi sie zdaje :) juz na dniach ma byc 1.0 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 po to żę jak renderujesz to możesz sobie zobaczyc jak będzie wyglądać scena jak dasz np większu shutter :P bardzo pomocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 hm to wiem ale co mi z tego jak nie moge po przestawieniu tego zapisac se tych zmian :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 no jak - dajesz jak ci renderuje na STOP potem nei zamykasz tego okna i w maxie sobie pod f10 albo w ustawieniach kemery ustawiasz - jak się nie da ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 hm hindus nie czaje, ja nie moge np. zmieniam wartosc shutter w render options no i co dalej zeby to zapisac ???bo ja nie wiem oc czym ty piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 hindus, chodzi Ci o to, ze przepisujesz sobie te ustawienia recznie? na przyklad ISO, albo shutter speed? Tyle, to wiadomo, ze sie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 no a jak wy chcieliście ?? po to to jest zrobione i innaczej nie będzie działac - swoją drogą bardzo dobrze bo rezultat w podglądzie zmienia sięw trakcie renderingu i czasami odbiega od zamierzonego efektu także nie było by sensu zmiany odrazu pod f10 i dla danej kamery - ludzie przecie to na ręke userowi taki przepisywanie - lepsze niż automatyczna zmiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 w maxie sobie pod f10 albo w ustawieniach kemery ustawiasz - jak się nie da ? podczas renderu ustwaisz se kamere i pod f10 w renderze 0 enviroment ustwienia ?? o to ci tu chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 patrz chodzi o to robisz scene dajesz na render - patrzysz na ta zakładke i lukasz czy np przy shuterze 500 będzie dobre oswietlenie jesli nie to patrzysz sobie np jak dasz shuter na 10 co sie stanie - pasuje ci to dajesz na STOP, w maxie zmieniasz shuter dla kamery na taki jak ci pasował w podglądzie i dajesz znowu render - teraz to co renderujesz zmierza do tego co miałes w podglądzie - o co ci teraz chodzi z pytaniem po co to :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 hindus "po co to" ja tego nie pisalem :) ale juz czaje o co tu biega dzieki bo nie wiedzialem zbytnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Ok, wszystko rozumiem, sam teraz tak robie, ale wydawało mi się, że powinno być coś więcej. Po co jest w takim razie "maintain this values", czy coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi