Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

siemanko, czy ktos może wie jak w oknie video post ustawic zakres klatek animacji wiecej niz 100? bo u mnie mozna tylko od 0 do 100 klatki.

i pytanie drugie- dlaczego renderując w video poscie ustawiam efekt flare lub glow a w zapisanym pliku tego efekyu nie widac. dlaczego- kiedys bylo ok.

format komputera nie pomaga.

prosze o pomoc!

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ad. 1 - A liczbę klatek animacji masz większą niż 100? Zakres video post jest równy zakresowi animacji zwykle.

Napisano

witam witam

hahaha ten sam problem miałem wczoraj w nocy ale z reactorami. Nie umiałem zauwazyć wielkiego przycisku. Ok do rzeczy: w video post masz input event (żółty prostokąt i szczałka wskazująca na ten prostokąt) 2x LMB i w opcjach VP End time wpisz tam więcej niż 100 jak nie zadziała pytaj dalej :-)

Napisano

a pozatym po prawej stronie masz takioe niebieskie i czerwone kreski o ile dobrze pamiętam nimi też mozna regulować dł działania efektu :-)

Napisano
  • Autor

dzięki- wróce do domu to sprawdze bo chwilowo mnie nie ma tam:D

a co z moim drugim pytaniem? dlaczego nie renderuje sie ten efekt pomo ze ustawienia sa poprawne.

kiedys bylo ok i jak wlacze stara scene renderuje sie ok, a jak zrobie nowa to podczas renderingu efekt jest widoczny ale w zapisanym pliku juz nie.

Napisano
  • Autor

wlasnie we wlasciwosciach jest wszystko jak trzeba. jesli wlacze scene ktora robilem kiedys to sie renderuje- zrobie nowa z identycznymi ustawieniami i nic z tego:(

a jesli chodzi o pierwsze pytanie to wielkie dzieki- teraz mi wstyd ze nie zauważyłem tego!:)

Napisano

a może sprawdz czy dla materiału masz ustawione id i w vpost dla efektu podaj ten id materialu

Napisano
  • Autor

ja w properties ustawiam object channel a potem w vp ustawiam ten numer dla id- kiedys bylo dobrze. i podczas renderingu tez widac efekt ale w zapisanym pliku juz nie ma.

w edytorze materiałów tez trzeba ustawiac id?

jesli to "material effects channel to tez nic nie daje.