Napisano 26 Październik 200519 l scena taka: mam dwie kulki, wire'uję je aby jedna obracając się w osi y obracała drugą w osi z. z tym ze druga ma być ograniczona do kąta -45 do 45 teoretycznie po zwire'owaniu dolnym okienku powinienem wpisać: IF (Y_rotation) ELSE IF (Y_rotation) ELSE (Z_rotation) tak podał mi pan profesor ale nie działało. może ktoś wie jak to zorbić i co jest źle wklepane??
Napisano 27 Październik 200519 l Cos mi sie ten kod nie podoba, no i katy w wire parameters sa w radianach. Mi wyszlo cos takiego: if (Y_Rotation > (pi/4)) then (pi/4) else if (Y_Rotation else Y_Rotation
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor to jeszcze taka drobnostka.. jak w wire parameters coś dodać? bo takie cuś mi nie działa: (5*degtorad(-y_rotation))+1.5 próbowałem jakichś róznych kombinacji ale nie ruszyło :P
Napisano 6 Grudzień 200519 l Autor ok, wpisałem gdzieś indziej i działa :P to teraz pytanie jeszcze jak wpisać ułamek 2/3 bo mi errora wyrzuca..
Napisano 7 Grudzień 200519 l Samo 2/3 nie powinno wyrzucac errora bo to jest zwykle dzielenie. Mozesz pokazac kawalek kodu? Podejrzewam ze problem jest gdzie indziej.