Lato Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Sluchajcie mam taki problem: Dodaje swiatla vray do sceny, a ona kompletnie sie nie zmienia. Kombinuje z ustawieniami, nadal nic. Wszystkie inne zmiany swiatel, dodanie omni, target spota wszytsko dziala jak nalezy. Chcialem natomiast dodac vraylighty i nie reaguja... w koncu wkurzylem sie i stworzylem nowa scene z samym pojedynczym vray light. Bylo calkiem ciemno. Tak jakby to swiatlo w ogole nie dzialalo... Czy ktos wie co moze byc odpowiedzialne za to? Uzywam Vray 1.09. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmoski Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 a co masz ustawione jako render ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 jest kilka opcji ale najprawdopodobniej nie wybrałes vray rendera pod f10 :) lub masz problemy z licencją i nielegalnym softem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 urzyj v-ray renderera w opcjach renderingu a nie scaneline-a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 A jeśli juz włączyłeś VRay zamiast Scanlina to (u mnie przynajmniej tak jest) po dodaniu VRAyLights musisz mieć włączone GI :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lato Napisano 10 Listopad 2005 Autor Share Napisano 10 Listopad 2005 No i niestety mam ustawiony dobry render, oraz wlaczone GI. Jeszcze jakies pomysly? Pare razy mi zadzialalo to swiatlo, ale nie wiem od czego to jest zalezne... wszystkie opcje vraya dzialaja raczej poprawnie, tylko to swiatlo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 pokaz screeny , ustawienia redneru i ustawienia swiatła , bez tego ciezko cos poweiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Może po prostu światlo jest za slabe. "Moc" vray light zalezy tez od wielkosci (powierzchni) jaka podałeś. Spróbuj zaznaczyc tez "normalize intensity" (wyłącza zależność powierzchnia-moc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 spróbuj może odznaczyć "decay" w ustawieniach światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi