TrojkaT Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Hej Czytalem na forum ale, ale dalej nie wiem o co biega ;) CHce przykladowo wyrenderowac 15 frame a kazdy zeby renderowal sie po 40 min :) zeby byl krotki tescik animacji :) pomozcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 jeśli ustawisz normalnie 40 min to co się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Listopad 2005 Autor Share Napisano 21 Listopad 2005 normalnie tylko raz sie renderuje i koniec http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=4642 tu mam linka jak typ mowi co tzreba zrobic ale zabardzo nie czaje gdzie co mam wpisac wyrenderowalem 10 klatek kazada po 10 min no format avi i nic nie ma :( czarna plansza ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 Hej trzeba było pisac na gg ;) Zasada działania jest bardzo prosta: Tworzysz scenke pod animke, dajesz sobie ustawiania enviromentu kamery etc jak sobie tam chcesz. Nastepnie tworzysz dajmy na to na partycji C folder o nazwie "new" (C:\new\) Ustawiasz Active segment np 0-100 Pod maxem dajesz F10, przechodzisz na zakładke Render i w System zaznaczasz opcje Launch render after sving MXS jako plik Output mxs file dajesz C:\new\pliczekmxs.mxs, w Render Layers Output zaznaczasz tylko Save Render Channel (RGB). No to juz prawie konczymy - teraz w tym samym podmenu (nadal system) w MXCL command line options dajesz przycisk EDIT i wpisujesz taką komende: -d -mxs:C:\new\pliczekmxs.mxs -a:1-10 -o:C:\new\Test.jpg Która zapisze klatki w plikach jpg (samo zmieni nazwe i doda numer) pamietaj ze ciąg "-mxs:C:\new\pliczekmxs.mxs" musi byc to sciezka do pliku który zapisałes wczesniej a raczej gdzie wybrałes miejsce zapisu. Ważne !! ta sama ścieżka do pliku tutaj No to by było na tyle - pliki jpg sa tworzone w C:\new\Test____.jpg Scena : http://rapidshare.de/files/7986581/testscenemw-anime.max.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 hindus ja ciebie nie mam na gg nie wiem czemu gdzie sie zapodzial twoj numer :) jak mzoesz to podaj jeszcze raz gg ;p + ustawienia od jakiej klatki to do jakiej ma sie renderowac (zakladaka common) i dziala jak trza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi