Napisano 22 Listopad 200519 l Witam wszystkich, właśnie się zarejestrowałem :) no i mam problem na wstępie :(. Dajcie jakieś dobre rady, bądź skierujcie na dobrego tutka, sam niestety nie znalazłem. Jak stworzyć dobry materiał materacu wodnego, chodzi mi o takie kolorowe przeźroczyste. Generalnie materace, pufy, torby dmuchane z przeźroczystego nylonu?
Napisano 22 Listopad 200519 l no to się jeszcze pochwal w jakim renderze jak np vray to znajdż odpowiednie IOR daj parwie full refract i fyll reflect z frysnel (chyba tak to się pisze) no i odpowiedni kolor potem jakiś fog i reszta to sprawa otoczenia i oświatlenia
Napisano 22 Listopad 200519 l Autor hmm, siet - widze, że nie będzie łatwo. generalnie chyba właśnie na vray. dzięks pozdrawiam
Napisano 25 Listopad 200519 l nie trzeba raya. Dawaj RAYTRANCE, transparency na jasnoszary, kolor na niebieskozielony. W mapach - bumpmap daj noise i się pobaw. W środek materaca daj bańki przy górnej powierzchni.
Napisano 26 Listopad 200519 l nie wiem czy to o to chodzi np: diffuse 102,173,0 reflect prawie czarny np 12,12,12 glossiness 0.6 lub 0.7 subdivs 8-10 refract 233,250,188(ten kolor powinien być jaśniejszy niż difuse color - popróbuj z różnymi kolorami) glossiness 0.8 subdivs 8-10 :P
Napisano 28 Listopad 200519 l Autor noo powiedzy, że o to. W każdym razie dzięki, takie rady zawsze uczą. wnioski wyciągnięte. pozdrawiam