darrow Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Witam! Pytanie wyda wam sie banalne ale od dawna nie zajmowalem sie 3dsmax wiec zapomnialem :) W Material Editorze w licznych tutorialach widac opcje \"Shininess\" i \"Shin.Str.\" podczas edycji textury. Gdzie to jest ?? Mam 3dsmax 4.2 Darrow
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Takie nazwy były chyba we wcześniejszych wersjach maxa poniżej 4.0 lub tgo zależy od rodzaju materiału - zmień go ze standardowego na np. raytrace?? Giorgione
darrow Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 czy bylo we wczesniejszych wersjach 3dsmax niestety nie jestem w stanie sprawdzic (obecnie mam dostep tylko do 4.2), natomiast zmiana materialu takze nie pomaga :( Owszem, przy raytrace pojawia sie wiecej opcji ale odpowiednika Shininess tam nie widze... Darrow
darrow Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 mozliwe chociaz szczerze mowiac nie pamietam co shininess robilo wiec ciezko to sprawdzic :) ale spotykam sie z tym w tutorialach roznych (na screenach wystepuje) i czesto efekt koncowy wykonania tutoriala jest troche inny niz bym chcial... Darrow
ZOMO Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 e Max 5.1 Help ->Glossary haslo \"Shininess\" prowadzi do dzialu \"Glossiness and Specular Level Settings\" poszukaj wiecej w help.. moze gdzies glepiej jest Ninja Edit: w dziale \"Glosiness Mapping\" maja w nawiasach: \"Glossiness was known as Shininess prior to 3ds max 3.\" :D
Rekomendowane odpowiedzi