Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema. Ostatnio coś mi sie zebralo na zrobienie noweg autka. Ze względu że to jest praca z wieloma blędami to bardzo bym prosil o ich ujawnienie i skomentowanie ich. Czyli poprostu ostro mnie skrytykujcie...:) Na pewno wyciągne z tego wnioski...

pozdro

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajny, bardzo mi sie podoba. Nieco zbyt jasny jeszcze. Dodaj troche wiecej czerni i ciemniejszych tonow. Perspektywa dosyc spokojna wiec nie ma sie do czego czepiac. Forme tez wiadac ale jeszcze slabo - popracuj nad cieniami wiecej.

Napisano

no to to co juz ci mowilem czyli za waski...kola pod za duzym katem..po za tym fajne bliki:p...ale forma troche przesadzona:D

Napisano
  • Autor

no więc musze powiedzieć że mam wielki problem bo dopiero po skanowaniu zauważam wiekszość blędów, niewiem dlaczego tak sie dzieje - wkurza mnie to, w tym przypadku prosilbym o jakaś rade jak oczywiście takowa jest.

Np zauważylem że drzwi niemoga sie otwierać lub że szyba jest krzywa, albo że jest jak już miwt wspomnialeś - za wąski...

ehh..

Napisano

zerkauj na prace od czasu do czasu do gory nogami albo w odbicie w pracki w lustrze to latwiej ci bedzie dostrzec ew. bledy

rysunek fajny, ale fura troche dziwna :]

pozdr

Napisano
  • Autor

maciekG: no z lustrem czasami tak robie ale gorzej potem mi jest te bledy skorygować

Napisano

No auto jeżeli chodzi o wygląd - do filmów s-f super:D A z tym że po skanowaniu widzi się błedy, to sie nie przejmuj większość tak ma. Dlatego na saknie, lub fotce najlepiej się szuka błędów. Odstawiaj też rysunek cześto i patrz z odległości - tez pomaga. A patrzenie na prace do góry nogami jest świetne do szukania krzywych pionowych kresek:) No i jak już niewiesz co rysować czy jak poprawić, to zostaw na 24h aż mózg w miare zapomni o rysunku i na świerzo siądź:)

Napisano
  • Autor

no z tym odwracaniem to niepróbowalem ale myśle że to dobra sprawa... natomiast co do tego abym zrobil przerwe jednodniową to jak dlamnie nie najlepszy pomysl poniewaz jestem leniem i już powrócić do projektu po takiej dniowej przerwie jest mi bardzo trudno, a jak już mi sie uda to rysuje na innym poziomie, wtedy najczęściej na slabszym. I z tego względu praca staje sie niejednolita stylem jak i wykonaniem... niewiem jak temu zaradzić

...wiem wiem że mam banalne problemy ale jak widze że ktoś sie na tym zna np Ty powelt to musze wykorystać to i spytać sie o jakąś rade... za co z góry przepraszam jak sprawia to komus fatyge ;d

pozdro

Napisano

No to odstawianie rysunku. A i jeszcze jedno. Mróż oczy patrząc na rysunek. Lepiej całość idzie wyłapać wtedy. A lenistwo - z kąś to znam:P Ta teoria o tych 24 godzinach, to teoria siakiś psychologów, że niby po tym czasie człowiek znowu patrzy na rysunek normalnie. Ale komu chce isę czekać, dlatego się odwraca kartke, patrze z daleka, mróży oczy, robi foty i skanuje (albo pyta znajomego:P)