powelt Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Lubie zachody słońca to sobie w pastelu jeden zrobiłem.
miwt Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 ta sama uwaga co kolega wczesniej ...wrzucaj prace do 1 folderu...a co do malunku to dosc taki choc moglbym sie przyczepic np do tego ze tam gdzie chmury najbardziej odbijaja swiatla na lini horyzontu jest poprostu ciemnawo...no ale rozne rzeczy sie zdarzaja na swiecie wiec moze i takie zjawisko mialo gdzies miejsce...po za tym mogles sie przylozyc do 1 planu troche bardziej ..po za tym good..fajne przejscia barw na niebie:)
-Dino- Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 hehe no podoba mi sie... niebede dawal rad ponieważ zbytnio sie na tym nieznam ale mam pytanko co do pasteli, mianowicie jak uzyskać takie nalożenie koloru aby niebylo widać tych grudek...? Chodzi mi oto aby uzyskac efekt takiej "czystości" ... pzdrpzdrpzdr
powelt Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Co do pasteli. Są to suche pastele, wiec spokojnie na fakturowanym papierze się rozcierają palcem. A jeżeli chodzi o tłuste, to trzeba je powoli nakładać. Polecam tez kredki drewine - tłuste + papier fakturowany. tez extra efekty:) A o oleju nie wspomne:P
Rekomendowane odpowiedzi