Pinki Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Witam.. po dlugiej przerwie - wiadomo maturka juz niedlugo.. trzeba sie uczyc.. czasu malo.. jednak cos mnie ruszylo.. postanowilem zrobic sale balowa.. ze stolami pieknie nakrytami... zyrandol ze szkla.. itd.. tylko jest problem z obrusami i zaslonami.. macie jakies sposoby na zrobienie fajnego obrusu w 3ds max'ie 5 ? bylbym wdzieczny :)
Koniu_PL Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Siemka Pinki :] Fajowe krzesełko :D Co do obrusu... To możesz zrobić... hm... dać plane i go sobie zrobić na edit poly. Na texturowaniu to sie nie znam za bardzo :]
Leru Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Pinki -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
JmTm00 Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 hm...w dziale wideotutoriali jest taki jeden o robieniu zasłon przy uzyciu reaktora, autora niestety juz nie pamietam ale przydatne toto bardzo. Jezeli zaś chodzi o obrus to ładna opacity map zalatwi sprawe, nic innego nie przychodzi mi do glowy. Pozdrawiam
Pinki Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 sorka za temat.. po prostu tak dawno tu nie bylem.. ze juz o podstawach zapomnialem.. ;) obiecuje poprawe.
wooka Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Krzeslo tak mi sie srednio podoba, zwlaszcza ze jest nie proporcjonalne i wyglada jak z marmuru. pozdr
Pinki Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 Ukash: wlasnie taki wyglad chcialem uzyskac.. gruba warstwa lakieru na ciemnym drewnie.. ponizej zamieszczam render z obrusem, ktory udalo mi sie stworzyc .. ze zwyklych nurbsow :D jmtm00: dzieki za linka.. nauczylem sie robic zaslony na wietrze.. :p
Pinki Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 co zrobic ze skylight'em aby na krawedziach gdzie lacza sie np. prostopadle scianki, nie bylo tych zalaman cienia ? - jak sie przyjrzycie to bedziecie wiedziec o co mi chodzi.. (?)
Gedeon Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Wow.... Bardzo kunsztowna sala balowa... Ja bym zrobił zamiast szklanego żyrandolu taki moze...... diamentowy:D:D
Pinki Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 troche sie pobawilem nad zyrandolem.. ponizej efekt.. moze cos poprawic. (?)
Koniu_PL Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Jakiś dziwny ten żyrandol.... nie lepszy taki? :] Powodzenia życzę.
Pinki Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 jest bardzo wiele rodzajow zyrandoli.. ja wybralem troche skromniejszy :P
wooka Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 No bardzo ladnie tylko ciagle mam zastrzezenia co do krzesel. Na jakiej wysokosci masz siedzenie? Bo te oparcia sprawiaja wrazenie ze to bardzo niskie krzesla, wiec albo zmniejsz oparcia albo daj dluzsze nogi. :P pozdrawiam
Pinki Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 hmm.. krzesla maja dosc szerokie siedziskio i wysokie oparcie co sprawia wrazenie, ze sa nieproporcjonalne.. ale po prostu to sa wysokiej klasy krzesla.. na ktorych powinna wygodnie spoczywac cala czesc ciala przeznaczona do tego. ;) ... powiedzcie mi jednak prosze jak pozbyc sie tych zalaman cienia gdy wykorzystuje light trackera.. :( ps. zdazylem zrobic malego rendera probnego :)
Rekomendowane odpowiedzi