Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

nastawilem animacje. skaldala sie z 200 klatek. bez materialów calosc renderowała sie niecale 10 min w najmisjszej rodzelczosci. z materiałem w tej sredniej rodzelczosci 100 klatek renderowało sie niecałe 24h. wstałem disaj rano zebys sprawdzic jak wyszło a tu okazało sie ze max nie pracuje.... przerazony otwozyłem plik w kturym wszystko mialo byc zapisane z nadzeja ze jezeli nie wszystkie klatki to przynajmiej wieksza czesc tam bedze a tam bylo pusto... tylko jakis skreen shot z pulitu czy cos. co mam robic renderowac po 50 klatek i sklejac w muwi mejkerze? stalo wam sie cos takiego? no i przy okazji czy mozna zwiekszyc ilosc klatek powiedzmy 2 razy nie ruszajc kluczy?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 727
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ok.. po kolei..

Masz nauczkę. Tak się nie robi. Teraz mam nadzieję, że już dobrze zapamiętasz... licz filmiki do klatek. Pojedynczych klatek. Z różnych względów.. jednym z nich jest właśnie kwestia bezpieczeństwa w razie wywalenia się kompa.

Pytanie drugie czy da się zwiększyć ilość klatek nie ruszając kluczy... trochę to enigmatyczne.

Wchodzisz w ustawienia czasu i zwiększasz ilość klatek... dajesz ok... klatek jest więcej a klucze na swoim miejcu... nieruszone.

Jednak jeśli chodziło o rozciągnięcie animacji to skorzystaj z funkcji ReScale Time...

pozdrawiam