Napisano 16 Grudzień 200519 l Ostatnio popełniam sobie taką oto scenke: i bardzo wku......a mnie ten ,materiał zasłonek...aktualnie jest to vraymat z falloff'em w diffuse, jesli macie jakies pomysły, to pliz help
Napisano 16 Grudzień 200519 l zasłonka: vray material diffuse color - biały falloff w slocie refraction affect shadows na enabled/disable - nie pamietam - spróbuj i z jednym i z drugim :D btw ładna scenka :)
Napisano 16 Grudzień 200519 l Dzięki, pokombinuje xeav--> dywan jest taki puchaty(cyt. tweety - dzieki) hindus--> i jeszcze dzieki za btw :D
Napisano 16 Grudzień 200519 l do tej scenki moze wrzuc dywaniki o innej wielkosci, szkoda ich chowac pod meblami a juz na pewno tak jak tu jest czesciowo pod szafa. tam gdzie by sie chcialo dywan to go nie ma ale za to jest pod lozkiem;) ( fajny material tak wogole) ps.nie wiem jak zrobic firanki niestety..;)
Napisano 16 Grudzień 200519 l zasłonka: falloff w slocie refraction ja tam bym dal w opacity a nie w refraction, zaslonki chyba nie zalamuja swiatla?