Napisano 16 Grudzień 200519 l Beta 1.2.2a puszczone dwa niezalezne rendery po 1000*1600 na dolną i górną połowe obrazu bo przy 3200* 2000 się sypał z niewyjasnionych powodów ponatto dwa procesory pracowały czasami na 50% , a w dwóch sesjach naraz zawsze 100% następnie po 16 H dzoszło do 15 Levelu , całość połączyłem i zredukowałem w PS o 50% , pełna caustyka co zauwazyłem to rendering w wyzszej rozdziałce daje ladniejszy obraz dokładniej policzony.. pod spodem wersja 16 level , w orginalnej rozdzielczości ( dziwne plamy) chodz wyłączyłem caustyke co stwierdziłem , im mniej emiterów tym szybciej 1 emiter to 2 razy szybciej niz 4 czyli mozna ustawić ładnie jedno światło i 2 razy szybcjie , emitery z MXI (czyli z obrazami ) działają ok 4 razy wolniej niz czyste , próbowałem tez HDR z MXI na sferze , działa bardzo wolno a obraz MXI nie może być za duzy max do 1200 * 1200 bo się sypie
Napisano 16 Grudzień 200519 l 1 emiter to 2 razy szybciej niz 4 czyli to już dawno wiadomo :D nie mniej bardzo fajnie wyszło - dziwne mi renderuje grubo ponad podane wartosci jesli idzie o rozdziałke :|