Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

mam problem z tutorialem 3ds max: Combining Reactor Rope & Keyframe Animation ze strony 3dkindom.org

zaciolem sie przy laczeniu obiektow. pracuje na 3ds maxie 7 i nie wiem gdzie jest opcja link ktora trzeba wykorzystac. probowalem attache ale laczy mi w calosc. czy ktos ukonczyl ten tutorial. jezeli pomine laczenie to podczas analize world wywala mi:

setup

deformable : line1

constraint: "attach to rigrid body" has no verices selected in it. it will be ignored.

world: default_world

subspace: default_subspace

thereareinterpenetration

bodies line1 and arm 1 are interpenetrating

co z tym moge zrobic. i podczas podgladu lina odrywa mi sie od boxa do ktorego powinna byc podczepiona. jestem poczatkujacy wiec prosze o wyrozumialos. z gory dziekuje

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 942
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na pasku narzędzi u góry okna programu (chyba ma symbol dwóch elementów połączonych ze sobą ósemką); zaznaczasz Ball, klikasz ten przycisk i przeciągasz lewym klawiszem od Ball do Rope

Napisano

ok dzieki, ide dalej z tym tutorialem mam tylko pytanie, jak sprawdzic czy dane obiekty zostaly polaczone? gdy klikam na obiekt z wlaczona opcja select and link i przeciagam na line to nic nie pokazuje. czy to wystarczy?

Napisano

wciśnij "H", pojawi się okienko "Select by name". Możesz tam wyświetlić listę obiektów z uwzględnieniem hierarchii. Albo skorzystaj ze Schematic View.

Napisano

jednak jest prolem. zrobilem wszystko tak jak w tym tutorialu i podczas previu w reactorze pojawia mi blad o penetracji obiektow i gdy wlaczam play lina odczepia sie od boxa do ktorego powinna byc przyczepiona. czy ktos przeszedl tego tutka bo nie wiem co robie zle? oto adres: http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=717&mode=thread&order=0&thold=0 jesli tak to prosze o pomoc. moze nawet opisac jak to zrobic. otoz chce zbudowac dzwig ktory by niszczyl mur ale jak widac lina ktora sie powinna trzymac nie chce. zrobilem tutka z helpa maxa o tworzeniu muru w reactorze i wszystko gra tylko z tym dzwigiem. pracuje w maxie 7.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.