vito Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Prosze o pomoc ! Mam wymodelowany i gotowy do renderingu model budynku, chciałbym teraz wstawić za nim z tyłu tło zrobione aparatem na którym są otaczające go budynki, samochody, itp. Jak to zrobić najszybciej i najlepiej aby proporcje zdjęcia i mojego modelu zostały zachowane i żeby wyglądało to w miarę naturalnie,tzn żeby kąty obserwacji się zgadzały? W jaki sposób najlepiej zrobić to w 3ds maxie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 rendering> background. http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=623 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vito Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 W tym tutku to pisze jak cień uzyskać a mi chodzi o to jak ustawić kamerę i jak podłożyć tło aby jedno i drugie ze sobą sie komponowało i było w takiej samej perspektywie i pod takim samym kątem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 aha no to juz musisz sam wstawiac i ustawiac - sprawdzaj za kazdym razem czy kąt odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 poczytaj w helpie maxa tutorial "camera match" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi