Napisano 21 Grudzień 200519 l Mam problem z Adapterem SCSI, wydarłem taki jeden z DELL'a no i na mojej płycie głownej nie dziala. a mam MSI KT4AV, najnowszy bios, itp. No i dowiedizalem sie ze nie bedzie dzialac, bo trzeba do tego adaptera wgrac nowy Firmware, oraz biosa, co uczynilem, na innych plytach glwonych dziala bez zarzutu na mojej niedziala a objawia sie to dosc ciekawie, przechodzac z ekranu Statowego wiesz tam gdzie sa wysiwetlane infrmoacji o procesorze i dyskach, ekran znika na chwile pojawia sie kreseczka na gorze i miga, i nic sie nie dzieje nic nie odpowiada. I nie wiem co robic a zalezy mi aby to dzialalo na mojej plycie glownej. Prawidlowym obijawiem bylo by zaladowanie sie biosu z tego adapteru oraz wykrywanie urzadzen do niego podpietych no ale neistety dzieje sie tak a nie inaczej, POMOCY!!!!
Napisano 21 Grudzień 200519 l odkryłem rownież fakt, iż ten adapter nie dziala na zadnej plycie Microstara z Chipsetem VIA, na innych chodzi bez problemu nie jest to problem z samym adapterem poniewaz mam takie 2, szukalem rowniez na support center MSI, oraz LSI, i nie znalazlem nic na ten temat...