Skocz do zawartości

Pytanie (jak to jest zrobione??)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie w jaki sposób jest zrobiona ta mucha ?? http://www.templatemonster.com/flash-templates/9451.html

Czy jest to plik *.swf zrobiony powiedzmy w 3dsMax a pózniej exportowany do *.swf a jeśli tak to z jakim pluginem. Próbowałem plugina pod maxa "swif2.0" (sory nie pamiętam dokładnie nazwy) i niestety plugin po próbie zapisu do pliku *.swf strasznie krojił materiały (brak refleksów swiatła odbić otoczenia itp. po prostu wyglądało to słabo).

Czy może ta mucha jest zrobiona w jakimś programie 3D i pózniej zapisana jako avi a następnie wstawiona do flasha ??

Bawił się z Was ktoś może Illustrate 5.3 pod maxa a jeśli tak to czy można tym programikiem zrobić taką muchę ?? (chodzi mi głównie o odzwierciedlenie materiałów takich jak ma w/w mucha).

Z góry dziękuję za sęsowne odpowiedzi

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
Czy może ta mucha jest zrobiona w jakimś programie 3D i pózniej zapisana jako avi a następnie wstawiona do flasha ??
Byc moze jest tak jak napisales powyzej, ale raczej obstawiam, ze to pojedyncze zaimportowane klatki jpg. Mozesz rozbic avi na klatki np za pomoca VirtualDub. Pojedyncze klatki sa o tyle wygodniejsze od avi, ze mozna uzyc skryptow do cofania filmow i flash sobie z tym radzi. Przy cofaniu avi sa juz problemy z wydajnoscia komputerow.

Bawił się z Was ktoś może Illustrate 5.3 pod maxa a jeśli tak to czy można tym programikiem zrobić taką muchę ?? (chodzi mi głównie o odzwierciedlenie materiałów takich jak ma w/w mucha).
O ile wiem, nie da sie. Illustrate exportuje wektory. Zeby tworzyc tekstury rastrowe musialby exportowac pliki *.png z przezroczystoscia (a to ma sredni sens ze wzgledu na rozmiar) lub tworzyc sam skomplikowane maski we flashu. Ale to tylko teoretycznie bo w praktyce nikt by nie robil takiego glupiego rozwiazania :)
Napisano

WIELKIE dzięki Leander za naprawdę sęsowną odpowiedź oszczędziłeś mi czasu i nerwów bo nie będę musiał brnąć na darmo przez Illustrate 5.3 aby uzyskać to o co pytałem. W takim razie przeproszę się z Maxem i do dzieła :)))