Gość Guzeppe Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Witam. Używam 3D Studio Max6. Mam problem z modelowaniem za pomocą Splineów. Robię model auta w oparciu m.in. o tutorial z max3d.pl (ten o Ranault Laguna). Wszystko szło dobrze do czasu, aż zacząłem używać modyfikatora surface. Połączyłem w powierznie około połowy dolnej cześći karosy i wszystko grało. W pewnym momencie, gdy dodaję kolejne linie do modelu i chcę obrócić model w widoku z włączonym Surface (widać powierzchnie) program wypisuje komunikat o errorze. This error report includes the following: * Operating System name and version * Product name and version * Video driver name and version NOTE: Even if you don't provide your contact information, it may be present in your error files. While this information could be used to determine your identity, Discreet will not use it for this purpose. Discreet uses the data contained in the error report only to troubleshoot this problem. The error report is transmitted over a secure connection and is not used for marketing activities. For a complete description of Discreet's privacy policy, click the privacy hyperlink below. W report contents wypisuje: acminidump.dmp dmpuserinfo.xml dumpdata.zip Na wszelki wypadek podam konfiguację mojego kompa: Płyta: Abit AS8 Proc: P4 3.2GHz Pamięć: 2X512 Kingston K graficzna: GeForce4 MX440 System czysty, brak jakichkolwiek trojanów czy wirów. Jak narazie mój model posiada 33007 Vertices i 64306 Faces. Proszę o pomoc, jeśli ktoś wie, w jaki sposób mogę rozwiązać ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 daj komus plik do sprawdzenia - jak będzie działac u kogos to formatuj albo zmien wersje 3dsmax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi