Błazi Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 Mój brat ma problem. Kupił sobie laptopa z zintegrowaną kartą graficzną. Niestety ma ona przypisane baardzo malo pamieci (bodajze 64mb). Chciałby to zmienić :D. Dowiedział się nawet że można to zrobić, ale nie wiadomo jak :PP :D. Jesli moglby ktos pomoc to bylbym wdzieczny. pzdr 666 (^^) PS. Z góry sorry jeżeli wstawiłem ten wątek na złym forum ;].
MassTA Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 W biosie sie zmienia... naciśnij Del, lub F2 przy starcie kompa, w zależności od modelu biosu. W którymś podmenu powinna być opcja przydzielania pamięci do karty graficznej. Tylko po co do zintegrowanej grafy więcej niż 64MB przydzielać? Ja bym raczej zmniejszył do 32, albo i 16 (z tym że to już troche mało może być jeśli bawisz sie grafiką albo grami).
Błazi Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Czy mógłbyś sprecyzować tą rade? Do BIOSa wchodze, nie wiem co to za bios ale pod f2, tylko co dalej?:/ jakies instrukcje czy cos? Bede wdzieczny ;]
Błazi Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Nie mam zadnej takiej opcji pod biosem :/
Błazi Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Napisano 30 Grudzień 2005 Sorry, że pisze post pod postem, ale widze ze ten wątek już nie jest odwedzany więc rczej niedługo dojdzie do historii tego form i napewno nikt nie odpisze a mi zalezy na odpowiedzi :P. Piszcie od początku do końca jak dla totalnej lamy bo w tych sprawach akurat jestem laikiem. Z góry dzięki ;]
Rekomendowane odpowiedzi