Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

O pomoc błagam bo normalnie wywale kompa przez okno. Do maxa 5 jak pościągałam nowe materiały (te z rozszerzeniem *.mat) to mi wszystkie działały a w max8 WRRRRRRR działa może 1/10 a reszta to np: zamiast drewnianej kulki - brązowa .... itd .... O CO TU KURDE CHODZI !!!! No i jeszcze przy okazji sprawa tych tekstur (*.bmp) .... za cholere nie wiem jak je wsadzić do tworzonej sceny. HELP HILFE

pozdrawiam

Zupełnie Zielona Gosia

ps.: przepraszam moderatorów, adminów i userów za "nietreściwy" tytuł. :)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 900
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Zupełnie Zielona Gosia

cześć robson ;].

czasami tak po prostu jest, wersje starsze nie są kompatybilne z nowszymi.

Napisano

Ponieważ max8 wymaga innego rozszerzenia. Poczytaj w pomocy na stronie maxa8 :P Napewno pomoże

Napisano
  • Autor
cześć robson ;]
oj bo to chłopak jest zalogowany ;)

a to dziwne, wydawałoby się, na zdrowy chłopski rozum, że wersja nowsza będzie BARDZIEJ ZDOLNA w "czytaniu" materiałów a tu wychodzi, że nowa wersja nie umie tego co starsza. Bo 5 czyta wszystkie (*.mat) jakie do niej wsadze a 8 tylko niektóre ... jesoooo umre :P

Napisano
za cholere nie wiem jak je wsadzić do tworzonej sceny. HELP HILFE

Material Editor (m na klawiaturze) maps rollout->diffuse (none) -> bitmap ->szukamy po dysku to co chcemy

a na obiekt wrzucamy mapowanie

Bo 5 czyta wszystkie (*.mat) jakie do niej wsadze a 8 tylko niektóre ... jesoooo umre :P

To zobacz jakie sa ustawienia materialow i recznie "przepisz" do me w 8. Chociaz nie uzywalem 8 wiec moze to nie byc specjalnie aktualne